انواع سنگ ساختمانی

۱ . سنگ لاشه : به سنگی گفته میشود که شکل خاصی نداشته و به همان صورت که از معدن استخراج شده بکارمی رود و کاربرد این سنگ در زيرسازی ها، پر کردن فواصل بين سنگها و کف سازی است.

۲ . سنگ قواره : به سنگی گفته میشود که از سنگ لاشه بدست آمده و در کارگاه ساختمانی با کمی تيشه کاری ابعاد منظم پیدا کرده است و دارای گوشه های معين است از سنگ قواره برای استفاده در ديوارهای باربر، جدول سازی و کف سازی که نياز به اندکی نما سازی دارد استفاده می گردد.

۳ . سنگ بادبر ( مالون ) : به سنگی گفته میشود که با تيشه کاری شکل منظمی پیدا کرده و يک طرف آن شکل صاف به خود ميگيرد. سنگ بادبر را برای مصارف تونل سازی، پل سازی، جدول سازی، ديوار های باربر و غير باربر، سنگفرش و پله استفاده می کنند و يکی از عمده ترين کاربردهای مهندسی سنگ لاشه و مالون بويژه در نقاط کوهستانی اجرای قوسهای سنگی است که در پلها، درگاهها و طاق زيرين دالانهای سنگی مصرف ميگردد .

۴ . سنگ پلاک: برای نما سازی در ساختمان از سنگ پلاک استفاده می گردد برای تهيه سنگ پلاک سنگ قله را در کارگاههای سنگبری به ضخامت مورد نظر برش داده و بعد آن را تا حد آينه شدن ساب می دهند .

سنگ تزئيناتی ارزان قیمت را از نوع تراورتن و سنگ گران قيمت را از مرمر انتخاب می کنند . سنگ پلاک را اغلب برای تزئينات داخلی و خارجی ساختمانها در کف، ديوارپله، کف پنجره، کنار و زير ديوار گچی و در تولید وسايل تزئيناتی مانند گلدان و شمعدان استفاده می گردد. عمده ترين سنگهايی که در عمليات ساختمان در ايران بکار می رود عبارتست از : گرانيت ، سنگ سبز توف کوارتزيت ، تراورتن ، مرمر ، سرپانتين ، ماسه سنگ ، شيست که در ادامه بررسی میگردند: